[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/plenkovic-hina-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/100x73\/plenkovic-hina-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/18\/plenkovic-hina-1.jpg","size":"268.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Plenković: Nemam dojam da u Hrvatskoj nema slobode medija

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Hrvatskom saboru kako nema dojam da u Hrvatskoj nema slobode medija poručivši kako treba biti posebno obazriv i pažljiv prema slobodi medija i novinarima te njihovoj ulozi u društvu.

 "Ne mogu imati dojam da ovdje nema slobode medija, da neki vlasnik, urednik, novinar, analitičar ili komentator ne može napisati što misli o bilo kome od nas ili bilo kojem fenomenu u društvu", odgovorio je Plenković na pitanje Željka Jovanovića (SDP) koji je tijekom aktualnog prijepodneva prozvao Vladu zbog korumpiranosti, sukoba interesa i zastrašivanja novinara.

 "Ako imate argument ili ćete donijeti dokaz da je u mediju neki autor bio od nekoga spriječen da nešto napiše, ja bih to volio čuti. Nisam čuo da netko u mom mandatu nije smio nešto napisati ili reći", dodao je Plenković.

 Odbacio je i insinuacije da netko iz krugova Vlade sprečava slobodu govora i medija.

 "Moramo biti posebno obazrivi i pažljivi prema slobodi medija, prema novinarima i njihovoj ulozi u društvu", istaknuo je Plenković, prenosi Hina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!