[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/11\/opca-bolnica-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/11\/100x73\/opca-bolnica-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/11\/opca-bolnica-2.jpg","size":"87.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Planiran izolatorij u bivšem armijskom medicinskom centru Opće bolnice

 Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Projektni zadatak i idejno rješenje izolatorija za smještaj i liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa, koji će biti smješten u objektu bivšeg Armijskog medicinskog centra u krugu Opće bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, saopćila je kantonalna pres-služba.

Planirano je da izolatorij bude u prizemlju ovog objekta na površini od 961 kvadratni metar.

Projektni zadatak je izradio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a novac osigurala Vlada Kantona.

Budući da je Odlukom Vlade Federacije BiH, Javnoj ustanovi Zavod za javno zdravstvo KS dat na korištenje objekat bivšeg Armijskog medicinskog centra, ova ustanova je zadužena da s Općom bolnicom potpiše sporazum kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze o njegovom ustupanju, a u skladu s kojim će Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ upravljati ovim objektom.

- Vlada KS je već ranije dala saglasnost UNDP-ju da u ovaj objekt uvede svoje izvođače radova. Nakon usvajanja današnjeg prijedloga, oni će moći raspisati tender na osnovu kojeg će napraviti projekat po idejnom rješenju. Na osnovu toga ćemo znati koliko je finansijskih sredstava za to potrebno i kakva je planirana dinamika izvođenja radova - poručio je predlagač i vršilac dužnosti ministara zdravstva Draško Jeličić.

Dodao je kako je ovo rezultat višemjesečnih aktivnosti koje poduzima Ministarstvo zdravstva KS, zajedno s Vladom, UNDP-ijem i svim relevantnim subjektima u ovom procesu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!