[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/xx_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/100x73\/xx_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/07\/xx_2.jpg","size":"51.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Peres i dalje pozitivan, Hilkenbergu još jedna šansa

Serhio Peres je propustio trku Formule 1 minulog vikenda kada se na Silverstonu vozila Velika nagrada Velike Britanije. Meksikanac je pred trku bio pozitivan na virus korona, a iako je završio period izolacije od sedam dana Čeko Peres je i dalje pozitivan.

Zbog toga on neće moći da sijedne u svoj bolid Rejsing Pointa na Velikoj nagradi 70. godišnjice Formule 1 koja će se i narednog vikenda voziti na Silverstonu. Biće to još jedna prilika za Nika Hulkenberga koji je uskočio umesto Peresa i na VN Velike Britanije.

Ovaj 32-godišnji Nijemac nema u 2020. ekipu u Formuli 1 i nije mogao da počne pomenutu trku 2. avgusta zbog probelma na bolidu. Mnoge ljubitelje najbržeg cirkusa je to rastužilo jer su želeli Nika na podijumu, za šta i on možda ima uslove zbog dobrih rezultata Rejsing pointa kao i zbog iskustva vozača.

Hulk će imati novu priliku na VN 70. godišnjice Formule 1.

"Uzbuđen sam što ću opet biti na Silverstonu. Prošlog vikenda sam ušao u nepoznato jer nisam bio u ovom timu nekoliko godina i vozio sam bolid koji nikada pre nisam vozio. Naučio sam mnogo o njemu i spreman sam da primenim svoja iskustva. Lakše je jer se trkamo na istoj stazi, a tim je uradio odličan posao u želji da nađem brzinu. Možemo da se borimo za poene ovog vikenda što mi je cilj. Želim sve najbolje Čeku i da se oporavi", rekao je Niko Hiklenberg.

Peres se inače oseća dobro i i dalje će biti u izolaciji.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!