[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/29\/papa-franjo-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/29\/100x73\/papa-franjo-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/29\/papa-franjo-5.jpg","size":"46.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Papa podržao poziv generalnog sekretara UN-a na primirje u svijetu

Papa Franjo podržao je poziv Antonija Guterresa, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, na prekid vatre u svim sukobima koji se događaju širom svijeta kako bi se pomoglo usporavanje širenja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također je kazao da su njegova razmišljanja usmjerena na život ljudi u zajednicama, misleći posebno na domove za starije osobe, vojne kasarne i zatvore.

Tokom tradicionalnog nedjeljnog blagoslova, papa je pozvao na "stvaranje koridora za humanitarnu pomoć, otvaranje diplomatije i usmjeravanje pažnje prema onima koji su najviše ranjivi".

Gutteres je prošle sedmice uputio apel da na globalno primirje kako bi se usredotočili na istinsku borbu za živote, odnosno na borbu protiv koronavirusa.

Papa Franjo se zbog zabrana javnog okupljanja u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, vjernicima obratio iz svoje biblioteke u Apostolskoj palati, a ne s prozora koji gleda na Trg svetog Petra kako tradicija nalaže.

(Izvor: Fena)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!