[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/vatikan-sv-petar-bazilika-flickr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/100x73\/vatikan-sv-petar-bazilika-flickr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/21\/vatikan-sv-petar-bazilika-flickr.jpg","size":"478.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Papa Franjo prihvatio ostavke još dvojice čileanskih biskupa

Papa Franjo prihvatio je ostavke još dvojice čileanskih biskupa.

Time je broj crkvenih zvaničnika koji su se povukli povodom seksualnog skandala povećan na sedam.

U saopćenju Vatikana navedeno je da su ostavke podnijeli biskupi Carlos Eduardo Pellegrín Barrera i Cristián Enrique Contreras Molina, prenosi Reuters.

U oba slučaja papa Franjo je imenovao druge biskupe za apostolske administratore.

Papa Franjo je prihvatio u junu ostavke petorice biskupa, mjesec dana nakon što su svi čileanski biskupi ponudili da se povuku zbog skandala u vezi sa seksualnim zlostavljanjem u toj latinoameričkoj zemlji.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!