[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/200918-pandurevic-petersburg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/100x73\/200918-pandurevic-petersburg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/200918-pandurevic-petersburg.jpg","size":"380.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Pandurević učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena u Sankt Peterburgu

Predsjedavajuća Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević, koja u Sankt Peterburgu na poziv predsjednice Gornjeg doma Parlamenta Ruske Federacije Valentine Matvijenko učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena, istakla je značaj potrebe unapređenja položaja žena u društvenom, političkom i ekonomskom smislu.

- Nije dovolјno imati strategije koje uklјučuju ravnopravnost žene, nego je potrebno svakodnevno raditi na njihovoj istinskoj ravnopravnosti. Savremena žena nosi veliki teret i potrebno je osnažiti njenu ulogu u svim oblastima društva, ali i ojačati ekonomski status - kazala je Pandurević ruskim medijima u Sankt Peterburgu.

Ona je istakla da je fascinirana time koliko je Ruska Federacija u poslednjih 10 do 15 godina učinila na politici rodne ravnopravnosti, ali i na jačanju uloge majčinstva i pobolјšanju uslova za jaku pronatalitetnu politiku i politiku mladih.

- Nadam se da će i BiH u svoje zakonodavstvo preslikati ruske zakone koji su doveli do brzog pobolјšanja demografske slike, većeg standarda porodica i bolјih uslova za mlade - istakla je Pandurević, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!