[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/pia.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/100x73\/pia.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/14\/pia.jpeg","size":"52.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Pakistanska aviokompanija obustavila letove za Kabul

Pakistanska međunarodna aviokompanija (PIA) saopćila je u četvrtak da je obustavila letove za Kabul zbog "neprofesionalnog stava" talibanskih vlasti.

Aviokompanija je nastavila s posebnim letovima prema Afganistanu nakon što su talibani preuzeli vlast sredinom augusta, a bila je spas za mnoge Afganistance koji su pokušavali pobjeći od novog režima i ekonomske krize.

- Na našim letovima često smo se suočavali s neopravdanim kašnjenjima zbog neprofesionalnog stava zračnih vlasti Kabula - rekao je za AFP Abdullah Hafeez Khan, glasnogovornik PIA-e.

On je dodao da će letovi ostati obustavljeni sve dok se "situacija ne poboljša". 

Izvor ove aviokompanije je rekao za AFP da su dužnosnici talibana često bili "neprijatni" i da su jednom prilikom "fizički nasrnuli" na člana osoblja.

Pakistanska međunarodna aviokompanija se suočila s kritikama zbog naplaćivanja više od 1.200 američkih dolara za jednosmjerni, 40-minutni let od Kabula do Islamabada.

Posebne letove većinom su koristile nevladine i humanitarne organizacije, od kojih su neke pomogle ugroženim Afganistancima da napuste zemlju. Letovi su bili neredovni i bilo je veoma teško kupiti karte za obične putnike. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!