[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/ww.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/100x73\/ww.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/06\/ww.jpg","size":"50.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ovo je prava fudbalska bajka: Nevjerovatna životna priča dječaka koji je srušio Inter

Musa Juvara - dječak koji je srušio Inter na Meaci.

Musa ima samo 18 godina i danas je zvijezda dana u Italiji, nakon što je postigao prvi gol u Seriji A i najavio pobjedu Bolonje nad Interom (2:1).

Zvijezda je i zbog gola, ali i zbog svoje životne priče. Na kraju, nije jedini 18-godišnjak koji je zablistao na najvećoj sceni, niti jedan gol znači da će njegova karijera biti blistava.

Musa je 2016, kao 14-godišnjak, sam, bez igdje ikog, brodom iz Gambije stigao na italijansku obalu, na Siciliju.

Poput mnogih njegovih sunarodnika, koji su pobjegli od bijede i ratova, smješten je u prihvatni centar u Routiju, blizu Potence.

Počeo je da ira fudbal u malom klubu Virtus Aviljano, gdje je imao sreću da radi Vitantonio Suma, veliki čovjek.

Suma nije bio samo Musin trener, već i zaštitnik, jedno vrijeme drugi otac,  zatim i jedini - usvojio je dječaka koji nije imao budućnost u svojoj zemlji, a koga su se, kako navode italijanski mediji, biološki roditelji odrekli!

Vitantonio je svog talentovanog usvojenog sina preporučio Kjevu, odakle je kratko bio u mlađim selekcijama Torina.

U dresu Torina zablistao je na čuvenom turniru u Vijaređu, prošle godine, na kome je postigao tri gola na isto toliko mečeva.

Skauti Bolonje nisu imali dilemu - Musa Juvara je potencijal.

Siniša Mihajlović je zatim uočio njegove mogućnosti, ukazao mu šansu i u prvom timu, a večeras je stigao i gol na najvećoj sceni, na kultnom stadionu, protiv velikog kluba...

Ako postoji fudbalska bajka - ispričao ju je Musa Juvara.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!