[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/07\/fna-114448.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/07\/100x73\/fna-114448.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/07\/fna-114448.jpg","size":"407.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Otvoreno 20. Anale BiH crteža - Mostar Grand Prix 2019.

"Dvadeseto anale BiH crteža- Mostar Grand Prix 2019." naziv je izložbe koja je u petak navečer otvorena u Mostaru, u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH i Centra za kulturu Mostar.

Izložbu je otvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, koji je kazao kako su ove godine za Grand Prix uspješno aplicirala 53 umjetnika, dodavši kako je prikazano mnogo crteža te da su izabrani oni koji će večeras biti nagrađeni.

Ovogodišnja nagrada Grand Prix pripala je Izetu Alečkoviću, nagradu za eksperimenatalni crtež dobila je Nelisa Baždar, dok je nagrada za klasični crtež dodijeljena Miralemu Brkiću.

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić kazao je kako je riječ o veoma značajnoj izložbi, navodeći kako se već dvije decenije radi na ovom projektu te kako će on sigurno biti nastavljen i u budućnosti.

- Na konkurs se prijavilo mnogo mladih umjetnika, koji počinju svoju izlagačku aktivnost uz svoje kolege koje su usavršile crtež i to nam je garant da imamo budućnost, kako Udruženje likovnih umjetnika BiH, tako i ova izložba 'Anale crteža BiH' – poručio je Suljić.

 Na izložbi su prikazana 53 djela različitih motiva i tehnike, a ona će u mostarskom Centru za kulturu ostati otvorena do 20. decembra.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!