[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/parlamentfbih-nastavak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/100x73\/parlamentfbih-nastavak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/21\/parlamentfbih-nastavak.jpg","size":"399.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Otkazana sjednica Federalnog parlamenta o stanju na KCUS-u

Tematska sjednica Parlamenta FBiH koja je bila zakazana za 28. januar a na kojoj se trebalo raspravljati o stanju na KCUS-u otkazana je, potvrdio je zastupnik SDP BiH Irfan Čengić.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović uputio je jučer federalnim parlamentarcima dopis u kojem ih informiše da je tematska sjednica odgođena te da će novi termin održavanja sjednice biti utvrđen naknadno, nakon što Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo zdravstva dostave sve materijale relevantne za raspravu.

"S obzirom da su od dana zakazivanja tematske sjednice pristigli zahtjevi za raspravu o stanju u svim kliničkim centrima u Federaciji BiH, kao i kantonalnim bolnicama, te zbog potrebe da imamo cjelovitu informaciju radi rasprave o stanju u zdravstvu na nivou Federacije BiH, zatražio sam od Federalnog ministarstva zdravstva da Parlamentu Federacije BiH dostavi sve potrebne informacije za raspravu", piše u obavještenju koje potpisuje Zaimović.

Zastupnicima je ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić  (HDZ BiH) 15. januara 2020. godine dostavio obavještenje u kojem ih informiše da nisu u stanju prikupiti i dostaviti tražene infromacije za održavanje tematske sjednice, te je i Mandić predložio prolongiranje održavanja sjednice.

Mandićev dopis Zaimoviću

 

 

(Patria)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!