[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/21\/visi-sud-u-beogradu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/21\/100x73\/visi-sud-u-beogradu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/21\/visi-sud-u-beogradu.jpg","size":"463.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Osmorici 47 godina zatvora za ratne zločine u Lovasu

Viši sud u Beogradu nepravomoćno je u četvrtak osudio osmoricu okrivljenih za ratne zločine protiv hrvatskih civila 1991. godine u Lovasu na ukupno 47 godina zatvora, izričući im pojedinačno kazne od četiri do osam godina.

 Tročlano sudačko vijeće Odjela za ratne zločine Višeg suda, kojim je predsjedala sutkinja Zorica Trajković, nepravomoćnu presudu je izreklo jednoglasno, uz mogućnost žalbe Apelacijskom sudu u roku od 15 dana.

 Po izricanju presude, Sud je, na zahtjev odvjetnika osuđenih, odlučio produljiti zakonski rok na žalbu s 15 na 30 dana.

 Za ratne zločine protiv hrvatskih civila u Lovasu, koje su u listopadu i studenom 1991. počinili pripadnici srpskih snaga, lokalnih milicija i paravojnih postrojbi, Milanu Devčiću izrečena je kazna od osam godina zatvora, Saši Stojanoviću sedam, Željku Krnjajiću, Jovanu Dimitrijeviću i Zoranu Kosijeru po šest, Darku Periću i Radovanu Vlajkoviću po pet, te Radisavu Josipoviću četiri godine zatvora, prenosi Hina.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!