[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/ks.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/100x73\/ks.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/ks.jpg","size":"117.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Osmanović: I trećem kvadriplegičaru iz KS trajno riješeno pitanje dodatne njege

 Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović nakon današnjeg sastanka sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom najavio je da će i trećem kvadriplegičaru iz Kantona Sarajevo, Salvetinu Jugi, stanovniku Općine Ilidža, biti trajno riješeno pitanje osiguranja dodatne njege.

Naveo je da će to biti omogućeno "kroz regulisanje radno-pravnog statusa osobi koja ga njeguje, i to uz podršku i sufinansiranje općine u kojoj živi".

Prethodno je ministar Osmanović sa načelnicima općina Centar i Ilijaš dogovorio rješavanje istog pitanja za dva kvadriplegičara koji žive na područjima spomenutih općina.

Današnjem sastanku je prisustvovao i ministar komunalnih privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović koji je sa načelnikom Muzurom i ministrom Osmanovićem dogovarao načine i mogućnosti realizacije projekta poticajne stanogradnje za boračku populaciju i mlade na području općine Ilidža. 

Bilo je govora i o mogućnostima za zapošljavanja članova porodica šehida i poginulih boraca, te obavljanju pripravničkog staža djece pripadnika ove populacije. 

Načelnik Muzur je iskazao spremnost za saradnju sa oba resorna kantonalna ministarstva, posebno kada su u pitanju realizacija konkretnih projekata koji su od interesa za boračku populaciju, ali i mlade stanovnike ove sarajevske općine, saopćeno je iz Služba za protokol i pres KS.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!