[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/13\/konjickombi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/13\/100x73\/konjickombi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/13\/konjickombi.jpg","size":"83.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Općina Konjic poklonila kombi vozilo Udruženju djece sa cerebralnom paralizom

 Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju "I" Konjic Amir Nuhić u ponedjeljak su potpisali ugovor o primopredaji putničkog kombi vozila koje je ta općina poklonila navedenom udruženju.

Riječ je o vozilu koje je bilo u vlasništvu Općine Konjic, a koje je Odlukom konjičkog Općinskog vijeća dodijeljeno tom udruženju kako bi lakše organizovalo i realizovalo svoje aktivnosti.

"Općina Konjic je prepoznala pozitivan rad i djelovanje Udruženja "I" i mislimo da je vozilo otišlo u prave ruke te da će se koristiti na dobrobit svih članova", kazao je uime Općine Konjic Edin Mujak, pomoćnik načelnika za pitanja boraca, invalida, izbjegla i raseljena lica i socijalnu zaštitu, naglašavajući kako će Općina Konjic i u budućnosti pomagati ovu populaciju.

Predsjednik Udruženja "I" Amir Nuhić zahvalio je na donaciji te kazao kako će kombi vozilo uveliko olakšati njihov rad.

 "Hvala uime naše djece i svih članova načelniku Općine Osmanu Ćatiću i Općinskom vijeću Konjic na razumijevanju za potrebe Udruženja. Kombi putničko vozilo će mnogo značiti za sve nas pri svakodnevnim aktivnostima. Uz postojeće vozilo koje imamo značajno će biti olakšan transport naše djece do Dnevnog centra i nazad, te  organizovanje  naših redovnih izleta - kazao je Nuhić, koji je podsjetio i kako Općina Konjic redovno kroz izdvajanje iz budžeta pomaže njihov rad.

Udruženje "I", koje  ima 80 članova, okuplja roditelje i porodice 25 djece sa poteškoćama u razvoju s područja konjičke općine, saopćeno je iz Općine Konjic.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!