[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/opcina-centar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/100x73\/opcina-centar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/opcina-centar.jpg","size":"74.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Općina Centar donirala 10.000 KM Zavodu u Pazariću

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktorom Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samirom Suljagićem protokol o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM.

Sredstva su donirana Zavodu u svrhu nabavke aparata za sterilizaciju za potrebe medicinske službe.

Mandić je naglasio da Općina Centar svesrdno pruža podršku projektima koji imaju za cilj integraciju osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

- U skladu sa finansijskim mogućnostima, Općina Centar će kao društveno odgovorna lokalna zajednica nastaviti pružati finansijsku pomoć u radu Zavodu - poručio je Mandić.

Direktor Suljagić se u ime korisnika i uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić zahvalio na doniranim sredstvima.

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju.

JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi, saopćeno je iz Općine Centar. 
 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!