[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/dejan-ljevnaic-jahorina1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/100x73\/dejan-ljevnaic-jahorina1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/23\/dejan-ljevnaic-jahorina1.jpg","size":"334.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Olimpijski centar Jahorina planira razvoj ski centara Manjača i Igrišta

Olimpijski centar Jahorina planira razvoj ski centara Manjača kod Mrkonjić-Grada i Igrišta kod Vlasenice.

Pored skijaške infrastrukture u planu je igradnja i zabavnih sadržaja: tjubinga, avantura parkova, dječijih igrališta, zip line i drugih zanimljivih sadržaja.

Planirana površina ski centra Manjača odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 m2, zatim na instalacije i ljetnje sadržaje. Predviđena je jedna šestosjedna žičara kapaciteta 3.000 skijaša/sat, kao i pokretna traka kapaciteta 1.000 skijaša/sat.

Također i za ski centar Igrišta, čija ukupna površina iznosi 190.000 m2, predviđen je jedan šestosjed kapaciteta 3.000 skijaša/sat i pokretna traka kapaciteta 1.500 skijaša/sat.

Na ski centrima u planu je, pored  izgradnjea  zabavnih sadržaja i izgradnja ugostiteljskih i parking prostora.

Od strateške važnosti su i projekti  spajanja Jahorine sa Istočnim Sarajevom  i sa Palama putem kabinskih gondola koje su ujedno najadekvatnije, ali i najatraktivnije rješenje kako za prijevoz skijaša tako i za prijevoz gostiju i turista koji nisu skijaši, najavljeno je iz OC Jahorina

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!