[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/23\/offsa-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/23\/100x73\/offsa-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/23\/offsa-1.jpg","size":"86.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

OFF - Akcioni triler 'Run, Hide, Fight' zatvara program 'Velikih pet'

Treći dan 13. Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi drugi slot selekcije Wolf Competition i OFF Generacija u sklopu kojih će biti prikazano po pet kratkih filmova.

Večernji termini 13. OFF-a su rezervirani za dugometražne filmove, a u petak na rasporedu su “Hidden Kisses” iz selekcije OFF Screen, u 20.30, te akcioni tiler “Run, Hide Fight” u 22.30.

Film Kyle Rankina “Run, Hide, Fight” je priča o Zoe Hull (17). Zose se ne zna nositi s nedavnom majčinom smrću, ponekad razgovara s mamom kao da je još uvijek tu. Ona zamjera ocu, bivšem vojniku, zbog nedostatka emocija, ali svakodnevno nosi njegovu vojničku jaknu poput oklopa. Njezin najbolji prijatelj Lewis ju je pozvao za maturalnu večer, želeći da njihova veza postane nešto više nego što ona može podnijeti.

U sklopu OFF Screen selekcije večeras se prikazuje prvi film i to francuski “Hidden Kisses”.

Šesnaestogodišnji Nathan živi sam sa svojim ocem Stephaneom. Kao novi učenik, u srednjoj školi pozvan je na zabavu pri čemu se zaljubljuje u Louisa, dječaka iz njegovog razreda. Oni se potajno ljube, ali neko ih slika. Ubrzo je fotografija objavljena na Facebooku, a oni su prisiljeni da se suočavaju sa nasiljem i osjećajem odbačenosti.

Karte je moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba, u BOX OFFICE Centru na Trgu Djece Sarajeva ili pred projekcije filmova.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!