[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/uio-cigarete-duhan.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/uio-cigarete-duhan.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/uio-cigarete-duhan.jpg","size":"452.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Oduzeta veća količina cigareta i rezanog duhana vrijednosti 56.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duhana namijenjenog crnom tržištu u BiH. Vrijednost oduzete akcizne robe iznosi 56.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, (cigareta i rezanog duhana) na području Sarajeva, Zenice i Foče. Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjeljenja kriminalističke policije i MUP-a ZDK izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 paklica cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BiH.

Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000,00 KM i bit će korištena kao dokaz u krivičnom postupku protiv osoba za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!