[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/sastanak-slika-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/100x73\/sastanak-slika-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/03\/sastanak-slika-1.jpg","size":"376.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Od danas stroga policijska kontrola ulaska ilegalnih migranata u USK

Policija u Unsko-sanskom kantonu (USK) od danas kreće s restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu.

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije, bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK-a Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona.

- Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju. Već od danas krećemo s restriktivnim mjerama i svim migrantima bez adekvatne dokumentacije, neće biti dopušten ulazak na područje USK. To moramo odmah uraditi, a nadamo se kako će do idućeg petka i Ministarstvo sigurnosti BiH napokon nešto konkretno poduzeti po pitanju privremene smještajne lokacije za migrante - rekao je premijer USK-a. 

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata.

 -Nažalost, to je i dalje samo naš problem. Neprestano se ponavljamo i apelujemo nadležnima, međutim nemamo ni odgovor, a kamoli željenu reakciju - ustvrdio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić

Politički predstavnici USK-a su s aktuelnim stanjem upoznali i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, od kojeg također očekuju pomoć u narednoj sedmici.

Podijelite ovaj članak!