[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/ks-godisnica-otes-doglodi-stup-azici-bare.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/100x73\/ks-godisnica-otes-doglodi-stup-azici-bare.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/ks-godisnica-otes-doglodi-stup-azici-bare.jpg","size":"399.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Obilježena 26. godišnjica odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića i Bara

Udruženje organizatora otpora veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca "Zelene beretke" Ilidža danas je obilježilo 26. godišnjicu odbrane Otesa, Dogloda, Stupa, Azića i Bara.

Polaganju cvijeća na spomen-obilježje uime zajednice Otes i odavanju počasti poginulim borcima tih naselja, pored građana i predstavnika boračkih udruženja, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Predstavnici Udruženja "Zelene beretke" Ilidža uručili su ministru Fiši Povelju za pomoć u radu boračkih udruženja i očuvanju digniteta odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Prisutni su se prisjetili teških, ali i herojskih ratnih dana kada se vodila jedna od najtežih bitaka za odbranu ovih strateški važnih prostora.

Ovo je bio interesantan prostor jer je agresoru bio najpovoljniji za ulaz u Sarajevo s obzirom na njegovu konfiguraciju i ravničarski teren.

- Nećemo zaboraviti herojsku borbu naših branilaca i naših najboljih sinova. Najbolja generacija u posljednjih 500 godina ostavila nam je u amanet da čuvamo našu državu i nastavimo njihovim putem - kazao je okupljenima ministar Fišo, saopćeno je iz Press službe KS. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!