[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/dan-policije.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/100x73\/dan-policije.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/06\/dan-policije.jpg","size":"151.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Obilježen Dan policije - Policijski službenici istinski heroji današnjice

 Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko, policijski komesar Nusretom Selimovićem i predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Sadik Ećo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježili su Dana policije.

Cvijeće je položeno u spomen sobi zgrade MUP-a KS, ispred Vječne vatre, na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine, spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku i Spomen sobi u MUP-u FBiH.

Također, delegacija je položila cvijeće na spomen-obilježja policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo koji su vršeći svoju dužnost izgubili živote Muhidina Pivodića, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, kao i mezare Mahmuta Trake i Elvedina Madeška.

- Ove godine Dan policije obilježavamo u iznimnim okolnostima u kojima policijski službenici ponovo, kao i bezbroj puta do sada, iskazuju odlučnost i spremnost da i u najtežim vremenima savjesno služe svim građanima Kantona Sarajevo - kazao je Jusko.

Kako je dodao zbog toga je dužnost i obaveza čuvati sjećanje na one koji su svoje živote dali na dužnosti i ličnim primjerom pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao, saopćeno je iz MUP-a KS.

- Nećemo pretjerati ako kažemo da su svi policijski službenici koji svoj posao obavljaju u ovako teškim vremenima istinski heroji današnjice. Izuzetna mi je čast i privilegija što sam na čelu Ministarstva u ovim vremenima, rame uz rame sa svojim kolegicama i kolegama, i što svi zajedno dajemo maksimalan doprinos u borbi s ovom krizom - naglasio je Jusko.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!