[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/pokret.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/pokret.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/pokret.jpeg","size":"63.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Obilježavanje desetogodišnjice ukidanja viznog režima za BiH

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo razgovarali su danas o obilježavanju deset godina od uvođenja bezviznog režima za građane Bosne i Hercegovine.

Usaglašene su zajedničke aktivnosti u vezi s tim događajem koji će se održati 15. decembra u Sarajevu, u kooperaciji s Ministarstvom sigurnosti BiH i Evropskim pokretom u BiH, a u čijem sudjelovanju će učestvovati visoki zvaničnici BiH, EU i predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Grubeša je istaknuo da je važno podržavati sve procese EU integracija, naglašavajući da BiH teži ka članstvu u Evropskoj uniji kao nečemu što je i prirodno, ali i što nema alternativu i što je  osnovna misija samog Evropskog pokreta u BiH.

Plakalo je zahvalio Grubeši na dosadašnjoj saradnji u oblasti EU integracija, te istakao kako je ona važna posebno iz aspekta što je vladavina prava jedna od najvažnijih odrednica EU, te u tom kontekstu Ministarstvo pravde BiH kao krucijalna i ozbiljna institucija itekako ima veliki značaj i odgovornost u Bosni i Hercegovini.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!