[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/visocka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/visocka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/visocka.jpg","size":"323.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Novogodišnji turnir 'Visoko 2019' okupio više od 500 nogometaša

Gradonačelnica Visokog Amra Babić primila je predsjednika Organizacionog odbora novogodišnjeg malonogometnog turnira "Visoko 2019" Semira Spahovića.

Spahović je predstavio izvještaj u kojem su prikazani prihodi u iznosu od 15.000 KM. Taj novac će biti utrošen u rekonstrukciju KSC "Mladost", saopćeno je iz Grada Visoko.

Na turniru je učestvovalo više od 500 nogometaša iz 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine i regije. Generalni pokrovitelj turnira bila je gradonačelnica Babić, a zlatni sponzor Grad Visoko.

Prvo mjesto i glavna nagrada od 6.000 KM pripala je NK "Kralupi", koja je u finalu bila bolja od "Litena" sa 3:1, dok je treće mjesto pripalo ekipi "Rekreacija Partizan", koja je s 4:2 slavila protiv ekipe "Sajmir Tihovići".

U odnosu na prošlu godinu zabilježen je rast prihoda, što dokazuje kvalitetu, ali i trud oraganizatora da podignu turnir na viši nivo.

Novitet ove godine bio je pionirski turnir za generaciju 2005-2006. u organizaciji NK "Bosna" Visoko i KSC "Mladost" Visoko, koji se pokazao značajnim za promociju mladih sportista koje čeka svijetla sportska budućnost.

Također, sponzori su osigurali nagrade za publiku u iznosu od 3.000 KM, kao i 50 paketića za djecu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!