[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/jupaz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/jupaz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/jupaz.jpg","size":"80.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Novo kombi vozilo za potrebe korisnika JU Zavoda Pazarić

 Javna ustanova Zavod Pazarić je dobio novo kombi vozilo za potrebe prijevoza korisnika koje je finsirala Vlada Kantona Sarajevo.

Simbolično, ključ vozila direktoru JU Zavoda Pazarić Samiru Suljagiću uime kompanije STARline d.o.o., ovlaštenog Mercedes-benz partnera za BiH, uručio je prodajni savjetnik te kompanije Nedim Muloaosmanović, saopćila je pres služba Kantona Sarajevo.

Direktor JU Zavoda Pazarić zahvalio je Vladi KS na donaciji kojom je potvrđena namjera Vlade da bude podrška u stvaranju boljih uvjeta života ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju koji žive u ovoj ustanovi.

Riječi zahvalnosti uputio je i predstavnicima STARline d.o.o. od kojih je JU Zavod Pazarić izvršio nabavku vozila koje je u cjelosti prilagođeno potrebama ljudi sa invaliditetom, te koji su ovom prilikom uručili i donaciju u prehrambenim proizvodima.

- Vlada Kantona Sarajevo je 2019. godine namjenski odobrila 120.000 KM, i drago mi je što smo uspijeli realizirati i nabavku vozila. Na ovaj način omogućit će se ugodniji način prijevoza našim korisnicima, naročito onim teže pokretnim ili nepokretnim. Mnogi naši korisnici pored intelektualnih poteškoća, imaju i dodatne dijagnoze, te je veoma bitno obezbijediti i adekvatne uslove prijevoza. Izlazak iz Ustanove i učešće u različitim društvenim aktivnostima,  odnosno socijalizacija je veoma bitna, i sa novim vozilom bit ćemo u mogućnosti obezbijediti i sadržajniji život našim korisnicima van Zavoda - naglasio je Suljagić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!