[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/termoelektrana-tuzla-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/termoelektrana-tuzla-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/termoelektrana-tuzla-2.jpg","size":"70.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Novih 179 radnika EPBiH ulazi u dvosedmičnu radnu izolaciju

Nakon kućne izolacije i medicinske opservacije, u proizvodne objekte JP Elektroprivreda BiH ulazi nova grupa od 179 radnika koji će zamijeniti 167  kolega koji su proveli 14 dana u radnoj izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama. 

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom u vrijeme pandemije COVID 19, proces rada u proizvodnim jedinicama JP Elektroprivreda BiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa, koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana na period od 14 dana. 

Radeći u dvije smjene po režimu 12/12 sati, u prostorima TE "Tuzla" u radnoj izolaciji će biti 119 zaposlenika, TE "Kakanj" 34, hidoelektranama na Neretvi 16, te malim hidroelektranama u elektrodistribucijama Bihać i Tuzla 10 zaposlenika. 

Radnicima koji borave izolaciji u proizvodnim jedinicama obezbjeđeni su svi uslovi neophodni za rad i boravak. JP Elektroprivreda BiH prilagodila je svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa. 

Zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija se kontinuirano čime je obezbjeđena stabilnost elektroenergetskog sistema i uredno snabdijevanje kupaca, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!