[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/premijer-ambasador-kuvajta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/100x73\/premijer-ambasador-kuvajta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/15\/premijer-ambasador-kuvajta.jpg","size":"348.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Novalić: Dobre odnose s Kuvajtom treba još razvijati

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, ambasadora Države Kuvajt u BiH Abdulaziza Ahmada Hasana Al Sharraha. Prilikom susreta je istaknuta dugogodišnja dobra saradnja Države Kuvajt i Bosne i Hercegovine, ali naglašeno i da ovu saradnju ne bi trebalo ostaviti na tom nivou, već je ubuduće razvijati i uzdizati.

-Odnosi Kuvajta i Bosne i Hercegovine aktivni su još od 1993. godine. Cijelu godinu, koliko sam u BiH, konstantno radim na tome da odnose naše dvije zemlje još više unaprijedim i proširim. Nadam se da ću dobiti vašu pomoć u tome - kazao je kuvajtski ambasador.

Federalni premijer je podsjetio da su odnosi BiH s Kuvajtom uvijek bili dobri, zahvalio je ambasadoru na turistima iz Kuvajta koji posjećuju našu zemlju kao i na brojnim dobrim djelima koje Kuvajt radi za BiH.

-Smatram da bismo trebali ekonomsku saradnju dići na veći nivo. Naše dvije zemlje bi trebale razvijati jaču ekonomsku saradnju na konkretnim projektima, definisati manji broj oblasti kako bi došli do cilja. Voljeli bismo privući vaše investitore u turizam, poljoprivredu i namjensku industriju - rekao je premijer Novalić.

Dogovoreno je da ubuduće budu organizovani sastanci kako bi se razgovaralo o konkretnim projektima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!