[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/urucen-zlatnibam.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/100x73\/urucen-zlatnibam.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/urucen-zlatnibam.jpg","size":"368.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik priznanja Zlatni BAM

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je priznanja Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom.

Najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, na manifestaciji održanoj u četvrtak, uručena su priznanja Zlatni BAM, koja već 17. put na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH.

Svečano uručenje nagrada organizovano je u Sarajevu, u sklopu manifestacije Veče bankara.

Tokom 2018. godine, aktiva Nove banke dostigla je nivo od 1,95 milijardi KM, što joj je uz dobit od 10 miliona KM, obezbijedilo lidersku poziciju u Republici Srpskoj i jednu od vodećih pozicija u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove banke.

Banka je i u 2019. godini nastavila trend rasta aktive, uz istovremno povećanje profitabilnosti.

Zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, povećan je i broj klijenata koji su Novu banku prepoznali kao svoju i ukazali povjerenje kroz korištenje kreditnih i štednih proizvoda.

Ove godine Nova banka obilježava 20 godina od osnivanja.

Tokom svih godina Banka je bila vođena vizijom da širenjem poslovne mreže i adekvatnim odgovorima na zahtjeve fizičkih i pravnih lica postigne svakodnevni rast broja klijenata koji joj ukazuju povjerenje koristeći, kako tradicionalne bankarske usluge, tako i nove proizvode koji su u skladu sa standardima savremenog bankarstva.

Za naredni period, Nova banka ima za cilj da, prateći savremena tehnološka dostignuća, klijentima ponudi jednostavnije i praktičnije korištenje bankarskih usluga, saopćeno je iz Banke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!