[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/ss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/100x73\/ss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/ss.jpg","size":"94.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nova afera u Barsi

Barselona je negirala "bilo kakvu vezu i ugovaranje usluga povezanih sa nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivane negativne ili omalovažavajuće poruke vezane za bilo koju osobu, entitet ili organizaciju koja može biti ili je povezana sa klubom.

Fudbalski klub Barselona negirao je danas optužbe da je unajmio kompaniju koja je na društvenim mrežama objavljivala negativne komentare o svojim igračima i protivnicima, kako bi poboljšala imidž visokih zvaničnika kluba.

Radio Kadena Ser je objavio da je kompanija koristila lažne naloge na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barselone, koji su izražavali stavove protiv kluba.

Navodi se da se, između ostalih, radi o fudbalerima kao što su Lionel Mesi i Đerar Pike, kao i o bivšem treneru Barselone Pepu Gvardioli.

Barselona je negirala "bilo kakvu vezu i ugovaranje usluga povezanih sa nalozima na društvenim mrežama na kojima su objavljivane negativne ili omalovažavajuće poruke vezane za bilo koju osobu, entitet ili organizaciju koja može biti ili je povezana sa klubom".

Barselona je navela da je kompanija I3 Ventures "pružalac usluga" klubu i da "nema nikakve veze sa pomenutim nalozima, a ako bi se došlo do bilo kakvog drugačijeg odnosa, klub bi raskinuo ugovor i pokrenuo sve pravne radnje kako bi odbranio svoje interese".

Radio Kadena Ser prenio je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsjednika Barselone Đjozepa Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsjedničke kandidate.

Mesi se nedavno sukobio sa upravom, kada je putem društvenih mreža kritikovao sportskog direktora Erika Abidala.

Barselona je saopštila da plaća usluge za "praćenje društvenih mreža sa ciljem analize pozitivnih i negativnih poruka o samoj organizaciji".

"Klub pokušava da vodi računa i sačuva reputaciju i ljudi koji su povezani sa klubom, sponzora, igrača, članova uprave, članova navijačkih klubova", piše u saopštenju.

Barselona je tražila hitnu ispravku objavljenih informacija i navela da zadržava pravo na sprovođenje pravnih radnji protiv onih koji su optužili klub.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!