[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/28\/colpa-nova-patria.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/28\/100x73\/colpa-nova-patria.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/28\/colpa-nova-patria.jpg","size":"49.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Nihad Čolpa: Policijski sat ne ograničava pandemiju, već pravo na rad i kretanje iza 21 sata

Policijski sat ne ograničava pandemiju, već pravo na rad i kretanje iza 21 sata, smatra zastupnik u federalnom Parlamentu Nihad Čolpa.

"Odlučili su kažnjavati rad i kretanje iza 21 sata, kao da taj period ima “ekskluzivu” za širenje zaraze. O tome da policijski sat ne ograničava pandemiju najbolje govori podatak da smo u posljednjih sedam dana na trećem mjestu svjetske liste smrtnosti po glavi stanovnika.

Mjere koje vlast donosi samo liječe njihovu savjest da su nešto uradili, a pritom nikad ništa nisu suštinski uradili. Nakon više od godinu dana nije podnošljivo da trpimo nerazumne mjere koje razaraju ekonomiju.

Nije problem u većoj slobodi građana, već u tome što niste nabavili vakcine, proveli brzu imunizaciju stanovništva, pojačali javni gradski prevoz i angažovali više medicinskih i nemedicinskih radnika. Kučni pritvor nije donio željeni rezultat, potrebno je izmjeniti besmislene mjere. Nastavljamo se boriti za više zdravlja, posla i slobode", istakao je Čolpa.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!