[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xx_3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/xx_3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xx_3.jpg","size":"102.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

NHL: Kanuksi pregazili Senatore na startu serije

Vrijedna pobjeda Vankuvera (3-5-0), bila je zapravo prva u regularnih 60 minuta igre, još od otvaranja sezone – 13. januara.

Taner Pirson dodao je gol i asistenciju za domaćina, a u strelce su se upisali još Tajler Mot, Kvin Hjuz i Oli Juolevi. Bo Horvat je dodao dvije asistencije.

Otava (1-4-1) je jedini pogodak postigla u drugoj trećini, kad je zahvaljujući Ostinu Votsonu smanjila prednost domaćina na 2:1.

Golman Vankuvera Tačer Demko zaustavio je 34 udarca „oklopnika” Otave, dok se na drugoj strani Met Marej proveo kao „bos po trnju”, jer je primio sedam golova iz 35 šuteva.

Meč odigran u ponedeljak bio je prvi u seriji od tri susreta između Otave i Vankuvera. Kanuksi će biti domaćini i u srijedu i u četvrtak.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!