[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/pahuljica-zima.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/100x73\/pahuljica-zima.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/pahuljica-zima.jpg","size":"91.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

'New Art WAY' moto ovogodišnjeg Međunarodnog festivala 'Sarajevska zima'

Ovogodišnji XXXVIII Međunarodni festival "Sarajevska zima", tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bit će održan od 7. februara do 21. marta iduće godine pod motom "New Art WAY".

To je susret umjetnika iz cijelog svijeta. Organizator festivala je Međunarodni centar za mir Sarajevo, saopćeno je iz Festivala.

Program koji se sastoji od pozorišnih predstava, koncerata, filmova, umjetničkih izložbi, panel diskusija, književnih događaja, arhitekture, video zapisa, programa koji predstavljaju kulturno nasljeđe i dječjih programa bit će predstavljen u sljedećem izdanju Festivala.

Programi Festivala održavaju se ne samo u pozorištima, galerijama, muzejima i koncertnim dvoranama u gradu, već i na olimpijskim planinama, tokom Festivala ali i u okviru svečanosti otvaranja i zatvaranja. 

Međunarodni mirovni centar (organizator SWF festivala) implementirao je internetski projekat "Olimpijske igre kulture Sarajevo 2021". Pozvani umjetnici, mediji i kulturni djelatnici iz cijelog svijeta objavili su Umjetnički manifest. 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!