[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/nermin-pecanac-krada.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/100x73\/nermin-pecanac-krada.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/nermin-pecanac-krada.png","size":"697.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Nermin Pećanac: Ko je ukrao pola miliona KM iz Službe za zapošljavanje KS?

Kada je Nermin Pećanac imenovan na funkciju direktora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo od 100 posto rukovodilaca u Službi, njih 95 posto odmah je otišlo na godišnje odmore ili bolovanje. Pretpostavlja Pećanac da se radilo o nekoj zarazi, infekciji... no i da smo mi dovoljno pametni da znamo čitati između redova. 

"Ova služba je opljačkana za 500.000 konvertibilnih maraka. Deset godina se ovdje kralo, izvlačile se pare na fiktivne firme i radionice... Ne mogu govoriti o imenima, tužilaštvo radi. Čak su i neki ljudi koji i dan-danas rade upotrebljavali više potpisa... ", kaže za Start prvi čovjek JU Službe za zapošljavanje KS. 

Šta je sve Pećanac otkrio, kako je postao prvi i jedini  direktor sa dva pečata, zašto je tužilaštvo zakazalo, ali i kako je došlo do poboljšanja rada Službe i poticaja zapošljavanja pogledajte u videu:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!