[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/nemanja-malesevic-i-bh-juniori.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/100x73\/nemanja-malesevic-i-bh-juniori.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/nemanja-malesevic-i-bh-juniori.jpg","size":"407.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nemanja Malešević u četvrfinalu evropskog juniorskog prvenstva u tenisu

Mladi bh. teniser Nemanja Malešević plasirao se u četvrfinale Europskog juniorskog prvenstva u kategoriji do 18 godina. On je u švicarskom Klostersu savladao Španjolca Carlosa Gimeno Valera rezultatom 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 7:6) čime je ušao među osam najboljih.

Malešević će danas igrati protiv Austrijanca Filipa Misolica.

Uz Nemanju Maleševića u Klostersu je kapiten Robert Raguž, te ostali naši predstavnici u ovoj kategoriji Amina Jusufbegović, Maja Dodik i Luka Puljić, koji su ranije završili svoj nastup na prvenstvu, s tim da je Amina Jusufbegović ušla među 32 najbolje juniorke, odigravši tri kola, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!