[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/liban-protesti-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/100x73\/liban-protesti-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/liban-protesti-twitter.jpg","size":"426.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Nekoliko libanskih vojnika povrijeđeno, demonstranti ih gađali kamenicama

Nekoliko libanskih vojnika povrijeđeno je kada su ih demonstranti gađali kamenicama na autoputu južno od Bejruta.

Libanska vojska je objavila da je sinoć jedan od učesnika protesta u gradu Naameha  pucao iz pištolja. Vojnici su potom pucali u zrak da bi rastjerali demonstrante, prenosi AP.

Od 17. oktobra širom Libana održavaju se protesti zbog loše ekonomske situacije i raširene korupcije od strane političke garniture koja je vladala državom tri desetljeća.

Demonstranti  su tokom protesta pribjegavali zatvaranju puteva i drugim taktikama kako bi izvršili pritisak na  političare da odgovore na njihove zahtjeve za novom vladom nakon što je premijer Saad Hariri podnio ostavku prije više od mjesec dana, udovoljavajući ključnom zahtjevu demonstranata.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!