[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/rusija-ambasador-un-vasily-alekseevich-nebenzya-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/100x73\/rusija-ambasador-un-vasily-alekseevich-nebenzya-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/05\/rusija-ambasador-un-vasily-alekseevich-nebenzya-irna.jpg","size":"42.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Nebenzija: Iran nikada nije imao nuklearno oružje niti će ga imati

Ruski ambasador u UN-u Vasilij Aleksejevič Nebenzija u petak je oštro osudio navode da je Iran kršio rezoluciju UN-a lansiranjem satelita u 2015. godini.

- Nastavljeni pokušaji Sjedinjenih Država da liše Iran benefita miroljubivog svemirskog programa pod lažnim opravdanjima mogu se smatrati predmetom ozbiljne brige i dubokog žaljenja – kazao je.

On je označio američke optužbe protiv iranskog lansiranja satelita, koje je izvedeno 22. aprila, kao navođenje na pogrešan trag.

- Iran nikada nije imao nuklearno oružje – ta zemlja trenutno ne posjeduje nuklearne arsenale i ne očekujemo da će ih imati i u budućnosti - izjavio je ruski diplomata.

Ranije je portparol iranskog ministarstva vanjskih poslova Abbas Mousavi naglasio da iranski odbrambeni raketni program nema ništa s rezolucijom 2231 Vijeća sigurnosti UN-a, jer iranski projektili u osnovi nisu stvoreni da nose nuklearne bojeve glave, prenosi IRNA.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!