[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/ljubljana-slovenija-2013-panoramio-36.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/100x73\/ljubljana-slovenija-2013-panoramio-36.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/ljubljana-slovenija-2013-panoramio-36.jpg","size":"146.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Nakon sastanka u Predsjedništvu: Politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nepromijenjena

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak između savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i veleposlanice Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorice Bukinac u povodu medijskih natpisa o navodnom dokumentu koji je premijer Republike Slovenije uputio predsjedniku Europskog Vijeća.

 Kako je saopćeno iz Komšićevog ureda, veleposlanica Bukinec je naglasila da se politika Republike Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promijenila te da Republika Slovenija podržava europski put Bosne i Hercegovine i želi da se svi akteri što prije fokusiraju na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Europske komisije.

 Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija trebaju nastaviti razvijati svoje prijateljske odnose.

  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!