[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/vasvija-vidovic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/vasvija-vidovic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/vasvija-vidovic.png","size":"736.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

NAKON RAČUNARA, ADVOKATICI VIDOVIĆ HAKIRAN I MOBITEL: Kontaktima upućene čudne SMS poruke

Nakon što je prošle sedmice advokatica Vasvija Vidović potvrdila da se našla na udaru hakera koji su joj hakirali računar i pobrisali sve podatke o predmetima, danas joj je hakiran i mobilni telefon.

Svi kontakti u telefonu Vidović dobili su SMS sljedećeg sadržaja:

„Procurile su informacije i o tebi, nazovi me što prije. Vasvija Vidović 061......“, piše u SMS poruci sa brojem koji koristi Vidović a na koju nije moguće odgovoriti niti ima takva opcija. 

Poruka koju su dobili svi kontakti u mobilnom telefonu 

Poruke su dobili i neki novinari, a Vidović je sve prijavila istražnim organima koji provode istragu. Slučaj hakiranja računara prijavila je Federalnoj upravi policije. 

Kako je kazala Vidović za Start na adresu više od  2000 njenih telefonskih kontakata stigla je ova poruka čime je dovedena u veoma neprijatnu situaciju te da se očito  radi o teškom napadu na njenu privatnost. Advokatica Vidović  sada svojim kontaktima, među kojima su mnogobrojne javne ličnosti, mora objašnjavati o čemu je riječ. 

Sutra bi na Sudu BiH trebao biti nastavak suđenja u slučaju „Respiratori“ u kojem Vidović i advokatica Nina Karačić zastupaju premijera FBiH Fadila Novalića.

Vidović je nakon suđenja u ovom slučaju 15. oktobra kazala novinarima da ona hakiranje računara ne može dovesti u vezu sa ovim slučajem, ali da je indikativno šta se dešava, navod nap.ba.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!