[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/tanzanija-koronavirus-vakcina-predsjednica-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/100x73\/tanzanija-koronavirus-vakcina-predsjednica-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/29\/tanzanija-koronavirus-vakcina-predsjednica-twitter.jpg","size":"86.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Nakon negiranja pandemije u Tanzaniji počela vakcinacija protiv koronavirusa

U jednoj od posljednjih zemalja svijeta koja je prihvatila vakcine protiv COVID-19, predsjednica Tanzanije započela je u srijedu kampanju vakcinisanja tako što je javno primila vakcinu i pozvala druge da učine isto.

Vlada istočnoafričke zemlje pod bivšim predsjednikom Johnom Magufulijem dugo je zabrinjavala zdravstvene zvaničnike negirajući pandemiju. Magufuli, koji je tvrdio da bi se koronavirus mogao pobijediti molitvom, umro je u martu. Predsjedništvo je pripalo njegovoj zamjenici Samiji Suluhu Hassan, koja je od tada promijenila kurs Tanzanije o  koronavirusu.

Hassan, koji je primila vakcinu Johnson & Johnson, izrazila je uvjerenje u sigurnost vakcine i rekla da će zemlja s više od 58 miliona ljudi težiti većoj imunizaciji, prenosi AP.

Sjedinjene Države u subotu su najavile isporuku više od milion doza vakcina putem globalne inicijative COVAX čiji je cilj snabdijevanje zemalja s niskim i srednjim dohotkom.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!