[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/donald-trump1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/100x73\/donald-trump1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/donald-trump1.jpg","size":"347.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Nakon ljekarskog pregleda zaključeno: Trump vrlo dobrog zdravlja

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je "vrlo dobrog" zdravlja nakon što je završio "prvu fazu" svog godišnjeg fizičkog pregleda.

Bijela kuća potvrdila je da ga je u subotu podvrgla ljekarskim testovima i laboratorijskim pretragama u Medicinskom centru Walter Reed u Washingtonu.

Ljekarski pregled se nije nalazio na predsjednikovom javnom rasporedu i nisu objavljeni detalji testiranja, javio je BBC.

Ovo je uslijedilo 10 mjeseci nakon prošlogodišnjeg pregleda na kojem je također zaključeno da je "u jako dobrom zdravlju".

Sekretarka za štampu u Bijeloj kući Stephanie Grisham rekla je da posljednji testovi pokazuju da je Trump ostao zdrav i energičan bez ikakvih pritužbi.

- Daljnja nagađanja izvan opsežnih i iskrenih informacija koje sam iznijela u potpunosti su neodgovorni i opasni za zemlju - dodala je u ona u izjavi na Twitteru.

Ovaj 73-godišnjak je najstarija osoba koja je postala predsjednik u svom prvom mandatu, a stanje zdravlja Trumpa u prošlosti je privlačilo pažnju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!