[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/bakir-i.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/100x73\/bakir-i.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/bakir-i.jpg","size":"69.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Nakon Dodika red došao i na druge političare: Pokrenuta peticija za hapšenje Bakira Izetbegovića!

Popularni YouTube kreator, humanista i influenser Amir Hadžić pokrenuo je online peticiju za hapšenje Bakira Izetbegovića, piše portal "Crna-hronika".

"Svi koji misle da Bakir Izetbegović treba da bude uhapšen i procesuiran, neka potpišu ovu peticiju.

Bakir Izetbegović već dugi niz godina, svjesno ili nesvjesno, svojim položajem i aktivnostima onemogućava građanima Bosne i Hercegovine život dostojan čovjeka, zajedno sa svojim političkim prijateljima. 

Malo je član Predsjedništva, pa malo nije. Kada može, on će se kandidovati, a kada ne može, onda će mu jedan mandat to mjesto neko sačuvati, dok on provede četiri godine na nekoj “nižoj” poziciji, pa opet sve ispočetka.

Zajedno sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, već tridesetak godina zavija Bosnu i Hercegovinu u crno.

Kriminal i korupcija koji se kriju iza političke partije SDA, čiji je Bakir Izetbegović vlasnik i koordinator, vjerovatno bi se istraživala par stoljeća i opet ne bi sve bilo razotkriveno.

Na osnovu nacionalne netrpeljivosti, poticanja na mržnju i netrpeljivost između tri najmnogobrojnija naroda u BiH, skretanja s gorućih tema i prblema, obmanjivanja javnosti i sličnih aktivnosti, Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović uspijevaju sačuvati svoje političke pozicije. Šta je rezultat toga? Rezultat je da političari u Bosni i Hercegovini često imaju novčana primanja od 5.000 KM do 8.000 KM. Često su članovi raznih odbora, komisija i slično gdje dodatno štete budžet koliko god to mogu.

S druge strane, većina stanovništva živi na ivici egzistencije već decenijama. U najčešćem slučaju bez ikakvih primanja. Oni koji su zaposleni, imaju primanja od 350 KM do 700 KM, ovisno o tome da li ste konobar ili poslovođa. Tako da, kada spojite primanja političara i primanja stanovništva, dobijete prosjek od nekih 500 eura, koje oni zovu “prosječnom platom” i vrlo rado tu nepostojeću cifru promovišu ostatku svijeta kad god to mogu.

Službene automobile plaćaju obavezno preko 100.000 eura te u njima putuju i za vlastite potrebe. Takvi automobili na kraju završe kod njihove rodbine – “prodati” za neke simbolične iznose novca kako bi sve bilo “čisto” u papirima.

Još nisu kupljene vakcine protiv Covida za građane BiH. Mi smo država raznih donacija. Mi se vakcinisati možemo samo ako nam dovoljan broj drugih država donira višak svojih vakcina. Ali, to nije zato što smo mi inače siromašna država. Pogađajte pravi razlog.

Na početku pandemije Covida-19, građani BiH opljačkani su za 10,5 miliona KM, kada su korumpirani političari, uključujući i premijera naše države Fadila Novalića, naručili respiratore preko nekih kineskih kompanija i bankovnih računa. Još se vodi sudski postupak o ovom slučaju.

Nikada nećete čuti ništa o bilo kakvom napretku Bosne i Hercegovine i njenog društva iz govora gospodina Izetbegovića, ali ćete svakodnevno i godinama slušati besmislene izjave o ugroženosti nacionalnog identiteta te kako smo baš mi bolji od ona druga dva naroda, i to ne samo od gospodina Izetbegovića, već i od njegovih političkih jataka.

Pomozite građanima Bosne i Hercegovine da konačno počnu normalno živjeti" piše u sklopu peticije. 

Peticiju možete potpisati klikom OVDJE.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!