[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/novi-zeland-koronavirus-twitter.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/novi-zeland-koronavirus-twitter.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/novi-zeland-koronavirus-twitter.png","size":"977.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Najveći novozelandski grad Auckland zadržat će lockdown još dvije sedmice

Najveći novozelandski grad Auckland zadržat će lockdown još dvije sedmice u borbi protiv delta varijante koronavirusa, dok vlasti insistiraju na intenziviranju vakcinacije, saopćila je premijerka Jacinda Ardern u ponedjeljak.

Svojevremeno uzor u borbi na suzbijanju COVID-19, Novi Zeland sada se bori protiv epidemije delta varijante koja se proširila Aucklandom i susjednim regijama uprkos strogom lockdownu i zatvaranju granica.

Ardern je izjavila da neće biti promjena u društvenim restrikcijama, najoštrijim u grupi OECD, 34 vodeće svjetske ekonomije, koje su na snazi već 62 dana u Aucklandu.

- Svako privremeno ublažavanje restrikcija neće funkcionirati u okviru našeg plana na minimiziranju broja zaraženih, dok pojačavamo vakcinaciju. Najveća stvar koju možemo učiniti, skupa s vakcinacijom, sada je da svako nastavlja da poštuje restrikcije - izjavila je Ardern na konferenciji za novinare,  prenosi Reuters.

Lockdown u gradu od 1,7 miliona ljudi uveden je sredinom augusta u naporu suzbijanja epidemije.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!