[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/pozoriste-lutaka-mostar-festival-banjaluka-2020-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/100x73\/pozoriste-lutaka-mostar-festival-banjaluka-2020-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/13\/pozoriste-lutaka-mostar-festival-banjaluka-2020-1.jpg","size":"98.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Nagrada za kolektivnu animaciju festivala u Banjoj Luci Pozorištu lutaka Mostar

Glumci Pozorišta lutaka Mostar (PLM) Igor Vidačković, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy osvojili su nagradu za kolektivnu animaciju za predstavu "O nježnosti" na 19. međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjoj Luci.

Ovo je već šesta značajna nagrada koju je osvojila ta predstava, nastala prema ideji i u režiji Ines Pašić, na tri festivala na kojima se do sada natjecala, priopćeno je iz mostarskog Pozorišta lutaka.

"Ovaj festival jedna je od najznačajnijih međunarodnih festivalskih smotri lutkarstva u cijeloj regiji, a Pozorište lutaka Mostar svojim je predstavama zaslužilo biti njegov redovni sudionik. Ove godine u konkurenciji je bilo 12 predstava iz osam europskih zemalja, a osim visokih ocjena stručnog žirija našu predstavu je burnim aplauzom ispratila i oduševljena publika", navode iz Pozorišta lutaka.

Mostarski glumci s predstavom "O nježnosti" uskoro odlaze u Novi Sad na festival s kojim će biti povezano i gostovanje u Subotici, a nakon toga, već sredinom sljedećeg mjeseca, sudjelovat će i na međunarodnom festivalu kazališta za djecu "Zlatna iskra" u Kragujevcu, ovog puta s već višestruko nagrađivanom predstavom "Bajka o izgubljenom vremenu" u režiji Tamare Kučinović, stoji u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!