[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/stolac.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/100x73\/stolac.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/stolac.jpg","size":"333.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na 'Stolačku tarču' stižu vitezovi iz Mađarske i Slovačke

Četvrti srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča'' održati će se 18. i 19. svibnja na starom Vidoškom gradu iznad Stoca.

Za svibanjsku manifestaciju predviđen je bogat dvodnevni program čiji sadržaji, kako kažu organizatori, privlače mlađu i zreliju publiku.

Početak manifestacije bit će upriličen u 16 sati svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra Stoca.

Svečano otvorenje Stolačke tarče održat će se na Starom gradu s početkom u 16:30 sati. Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl "Holloenekhungarica", nakon kojega slijedi nastup stalnih gosta - plesne skupine "Kontea".

Posjetitelji će imati priliku nazočiti različitim radionicama keramike, mačevanja te streličarstva. Također, moći će upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a među ostalim, i slovačke povijesne postrojbe "Ursus".

Oba dana manifestacije održat će se bitke za Vidoški grad i to, "Bitka za hercegov grad" i "Bitka dvije kule".

Usto, bit će upriličen i "Vatreni show" te nastup DJ-eva.

Cilj je ''Stolačke tarče'' oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Stolac.

Podijelite ovaj članak!