[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/cigarete-otkrivene-u-opelu-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/cigarete-otkrivene-u-opelu-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/cigarete-otkrivene-u-opelu-1.jpg","size":"54.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na području Bijeljine zaplijenjeno 1.150 kutija cigareta

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina uhitili su u utorak dvoje državljana Bosne i Hercegovine S.Đ. (1974.) i M.Đ. (1968.) nakon što su otkriveni u nezakonitom prometu 1.150 kutija cigareta bez akciznih markica.

Jedan dio cigareta je otkriven prilikom granične kontrole vozila marke "Opel", bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine, dok je drugi dio otkriven pretresom objekata koje koriste spomenute osobe. Vozilom je upravljala S. Đ. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe, priopćeno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je zapovijedima obavljen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", protiv osumnjičenih bit će dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH. Otkrivene cigarete su privremeno oduzete.

Iz GP podsjećaju kako su pripadnici ove jedinice 9. veljače ove godine prilikom kontrole iste bh. državljanke zaplijenili 5.510 kutija cigareta, također, bez akciznih markica. Tada je kontrolirana na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!