[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/privatno.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/100x73\/privatno.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/22\/privatno.jpg","size":"67.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Na međunarodnoj izložbi 'Privatno i javno' 40 umjetnika iz šest zemalja

Međunarodna jednovečernja izložba "Privatno i javno" otvara se u petak, 23. srpnja, u vrtu ateliera Vučković i NV galerije u Širokom Brijegu, a mladim autorima bit će dodijeljene nagrade "Nikola Vučković".

Na izložbi koju organiziraju Dragana Nuić-Vučković i ULU En Face sudjeluje 40 akademskih umjetnika iz šest zemalja - BiH, Hrvatske, Crne Gore, Finske, Nizozemske i Kanade.

U sklopu ove manifestacije bit će otvorena i samostalna izložba "Plovidba", akademske kiparice iz Sarajeva Lejle Ćehajić, članice Umjetničkog savjeta NV galerije i dobitnice nagrade "Privatno i javno" 2011. godine.

Program otvaranja počinje u 19 sati, navodi se u najavi izložbe.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!