[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/alijaizetbegovic-godisnjica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/100x73\/alijaizetbegovic-godisnjica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/alijaizetbegovic-godisnjica.jpg","size":"125.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na Kovačima obilježena 17. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Povodom 17. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik i ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica položili su danas cvijeće na njegov mezar i zajednički nišan na Šehidskom mezarju Kovači, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Cvijeće su položile brojne delegacije državnog, federalnog i nižih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora, boračkih udruženja i drugi.

U organizaciji Javne ustanove Muzej "Alija Izetbegović", večeras u 19 sati bit će upriličena akademija u sarajevskoj Vijećnici, u okviru koje će biti predstavljena i izložba koja obuhvata fotografije, eksponate i dokumente iz privatnog i političkog života Alije Izetbegovića.

Muzej izložbu organizira u saradnji s Fondacijom "Alija Izetbegović".

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetilaca na ovogodišnjoj akademiji bit će ograničen.

Alija Izetbegović bio je prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant Armije RBiH tokom agresije na BiH. Rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu, a umro je 19. oktobra 2003. godine u Sarajevu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!