[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/grafiti2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/100x73\/grafiti2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/grafiti2.jpg","size":"349.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na inicijativu Grada Sarajeva započelo uklanjanje grafita sa fasade Stare pravoslavne crkve

Na inicijativu Grada Sarajeva započelo je uklanjanje grafita sa fasade Stare pravoslavne crkve.

- Ovim projektom štitimo i čuvamo naše bogato kulturno-historijsko naslijeđe. Ovo je izraz poštovanja i znak naše dobre namjere. Čišćenjem grafita i sa vjerskih objekata, naš grad poprima ljepši izgled i potvrđuje da je jedinstveno mjesto susreta različitih konfesija - istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

grafiti4.jpg

Grad Sarajevo više od dvije godine kako samostalno tako i u saradnji sa partnerima, vodi aktivnosti na zaštiti javnih objekata i spomenika od grafitnih natpisa, te na razvijanju svijesti da smo svi odgovorni za lijep, čist i uredan grad.

Stara pravoslavna crkva, jedan od najstarijih sakralnih objekata u Sarajevu, je 2006. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH. Svojim izgledom i vrijednošću, ovaj pravoslavni hram predstavlja arhitektonsko, vjersko i kulturno bogatstvo našeg grada.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!