[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/09\/izacic-gp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/09\/100x73\/izacic-gp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/09\/izacic-gp.jpg","size":"338.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Na GP Izačić pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

U Bosni i Hercegovini na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, jer na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj(Karaula) gdje se saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Za danas je najavljen početak radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minut

Na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Podijelite ovaj članak!