[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/211203-brkic-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/211203-brkic-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/211203-brkic-2.jpg","size":"50.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

MVPBiH - Brkić na radnoj večeri s državnim sekretarom za EU Kraljevine Španije

Zamjenik ministrice inostranih poslova BiH Josip Brkić sinoć je priredio radnu večeru državnom tajniku za EU Kraljevine Španije Huanu Gonzalez-Barbu Peru koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo trenutnim stanjem bilateralnih odnosa između BiH i Kraljevine Španije te istakli da su dvije države primjer pravih prijateljskih odnosa. Zamjenik Brkić je istakao da je Španije uvijek imala balansiran pristup problemima u BiH te da nikada nije izražavala naklonost ka bilo kojoj od strana, ali je uvijek bila spremna da pomogne BiH u svim aspektima u kojima je to bilo potrebno.

Državni sekretar Pera je sagovornika informirao da je izuzetno zadovoljan s dosadašnjim tokom posjete i aktivnostima koje je realizirao. Istakao je da je Španija opredijeljena za daljnju pomoć našoj zemlji u svim oblastima, a posebno kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije. Sekretar Pera je pozvao zamjenika Brkića da zvanično posjeti Kraljevinu Španiju s ciljem intenziviranja i proširivanja dosadašnje uspješne saradnje, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!