[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/211019-dani-kruha.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/211019-dani-kruha.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/211019-dani-kruha.jpg","size":"131.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Mostarski mališani obilježili Dane kruha i plodova zemlje

Mostarski mališani obilježili su u utorak Dane kruha za koje su pripravili razne pekarske proizvode i predstavili ih građanima na mostarskoj šetnici.

Dani kruha središnja su aktivnost Dana zahvalnosti za plodove zemlje koju Ustanova Dječji vrtići Mostar tradicionalno obilježava kroz cijeli listopad.

- Cilj je poučiti djecu da trebaju biti zahvalni za sve ono što nam zemlja daje i mogućnosti koje nam pruža. Istovremeno, biti zahvalni što imamo kruha i svega drugog za jelo te odgojiti djecu da budu svjesni da ne moraju i nisu svi ljudi sretni poput njih - izjavila je Feni ravnateljica Ustanove Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj.

Dani kruha, dodala je Kegelj, šalju i poruku zajedništva, jer se zajedno s obiteljima sve priprema i organizira, a djecu se uči da su to vrijednosti koje su imale njihove bake, majke, i u budućnosti, njihova djeca.

Uz pekarske proizvode na štandovima su izložene razne slastice, voće, povrće, rukotvorine, a sve je prodajnog karaktera.

- Od tog novca će se kupiti knjige i slikovnice, jer nam je jako stalo djecu od malena navikavati čitanju, odnosno odgajati ih toj vrsti kulture i tim navikama jer primijetimo da je malo manjkavosti po tom pitanju – dodala je Kegelj.

Na Danima kruha svoje proizvode izložili su i mališani Dječjeg vrtića Radobolja.

Odgajateljica Anita Bošković istaknula je važnost Dana kruha, kazavši kako joj je, prije svega, drago što se stvari vraćaju u "staro normalno".

- Nakon dvije godine napokon možemo pokazati djela naših roditelja i djece. Ove godine smo pripremili za svakoga ponešto, od slatkih i slanih peciva i kolača do zimnice i likera – kazala je Bošković.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!