[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/l-aec6b13d894eb03db61ac259884aff90.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/100x73\/l-aec6b13d894eb03db61ac259884aff90.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/l-aec6b13d894eb03db61ac259884aff90.jpg","size":"71.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Monodrama 'Sve je do nas' obiježila treću večer 'Mostarske liske'

Treću večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" obilježila je monodrama "Sve je do nas", koja je autorski projekt Emira Hadžhafizbegovića.

"Ova angažirana monodrama, teatarski manifest o stanju duha u bh. društvu, prikazana je izvan natjecateljske konkurencije, uslijed otkazivanja predstave 'Dvostruki aksl' Kazališta Grupa i Teatra &TD", priopćili su organizatori.

Riječ je o svojevrsnom scenskom eseju koji tretira bolne točke društva u stanju duhovne dekadencije i sveopće stagnacije, u kojem siromaštvo postaje izgovor za primitivizam i inerciju, što igra u korist zla, koje je uvijek proaktivno i projektovano djeluje na dodatnoj pasivizaciji dobra.

Nakon predstave, publika je mogla uživati uz glazbeni nastup Brude, i stand-up komičara Branka Krsmanovića, iz trupe "Smijanje na tri jezika", u okviru ovogodišnjeg OFF programa festivala.

Četvrtu večer Mostarske liske publika će moći pogledati predstavu "Ženski razgovori +-1" Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, nastalu reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Nakon predstave, publika će moći uživati u off programu u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Adija Fejzića iz trupe "Smijanje na tri jezika", i glazbu Anite Šunjić, naveli su organizatori.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!